Ytterfilé av vildsvin
Ytterligare ett recept av ett snabbt växande viltslag
Ingredienser till ca 3-4 personer:
- Skär ut hel kotlettrad utan ben (ca 500-700g)
- Olja
- Salt
- Vitpeppar
- Curry
- Flytande honung
- 2 Knivsuddar sambal oelek
- 2 Gula lökar
- 1-2 Äpplen
- 2-3 dl Vatten
- 1 Buljongtärning
- Lite soya
- 4-5 tsk Rönnbärsgele'
- Grädde och vetemjöl
|
Gör så här:
Bryn köttet i olja,ganska hårt på hög värme
Krydda med salt, vitpeppar och rejält med curry
Häll lite flytande honung över köttet
Slå vatten och buljongtärning i grytan
Skiva lökarna och lägg dem runt köttet
Klyfta äpplena och lägg dem över löken
Ta 2 knivsuddar sambal oelek och lägg det i vattnet
Låt allt puttra i 15 minuter, snitta sedan kotlettraden ner till hälften och låt detta stå i eftervärme ca 1 timme
Ta sedan upp köttet och skär färdigt
Ta upp löken och lägg den åt sidan, mosa äppelklyftorna i skyn och sila sedan av denna
Häll på grädde och rönnbärsgele´ i skyn, red av den med mjöl så att det blir en fin sås.
Ta soya för färgens skull
Lägg uppskuret kött i ett kärl, lägg över löken och häll till sist över såsen
Servera med kokt mandelpotatis och lite goda grönsaker
Hälsningar: Köttinstruktören
|