bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Ytterfilé av vildsvin

Ytterligare ett recept av ett snabbt växande viltslag

Ingredienser till ca 3-4 personer:

  • Skär ut hel kotlettrad utan ben (ca 500-700g)
  • Olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Curry
  • Flytande honung
  • 2 Knivsuddar sambal oelek
  • 2 Gula lökar
  • 1-2 Äpplen
  • 2-3 dl Vatten
  • 1 Buljongtärning
  • Lite soya
  • 4-5 tsk Rönnbärsgele'
  • Grädde och vetemjöl

Gör så här:

 

Bryn köttet i olja,ganska hårt på hög värme
Krydda med salt, vitpeppar och rejält med curry
Häll lite flytande honung över köttet
Slå vatten och buljongtärning i grytan
Skiva lökarna och lägg dem runt köttet
Klyfta äpplena och lägg dem över löken
Ta 2 knivsuddar sambal oelek och lägg det i vattnet
Låt allt puttra i 15 minuter, snitta sedan kotlettraden ner till hälften och låt detta stå i eftervärme ca 1 timme
Ta sedan upp köttet och skär färdigt
Ta upp löken och lägg den åt sidan, mosa äppelklyftorna i skyn och sila sedan av denna
Häll på grädde och rönnbärsgele´ i skyn, red av den med mjöl så att det blir en fin sås.
Ta soya för färgens skull
Lägg uppskuret kött i ett kärl, lägg över löken och häll till sist över såsen
Servera med kokt mandelpotatis och lite goda grönsaker
 
 Hälsningar: Köttinstruktören

2013-02-16 2015-01-15