bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Långkok på rådjur

Även de mindre ädla delarna går bra att använda.

Hacka grovt !

Låt grönsakerna svettas !

Ingredienser till långkok på rådjur.
1 rådjursbog med ben
1 rådjurshals med ben
1 vitkålshuvud (normalstort)
2 gula lökar
8 morötter (normalstora)
3 gröna paprikor
4 tärningar hönsbuljong
10 st vitlöksklyftor

Efter tycke och smak:
hela svartpepparkorn
rosmarin
lagerblad

Så här lagar du till grytan med långkok av rådjur

Ta fram en 10-literskastrull

  • Strimla vitkålen.
  • Grovhacka resten av grönsakerna (utom tomaterna).
  • Lägg alltsammans i grytan tillsammans med kryddorna..
  • På med en skvätt olja.
  • Låt grönsakerna svettas på lagom värme en stund.
  • Lägg i köttet, tomaterna, buljongen och fyll på med vatten så att det täcker ingredienserna.
  • Sjud i 2 timmar - plocka upp rådjursdelarna och pilla av köttet från benen..
  • Koka ihop soppan lite.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg i köttet.
  • Servera med ostmacka !.

Sjud länge !

Njut med ostmacka !


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2013-02-15 2021-02-27