Långkok på rådjur
Även de mindre ädla delarna går bra att använda.
Hacka grovt !
Låt grönsakerna svettas !
Ingredienser till långkok på rådjur.
1 rådjursbog med ben
1 rådjurshals med ben
1 vitkålshuvud (normalstort)
2 gula lökar
8 morötter (normalstora)
3 gröna paprikor
4 tärningar hönsbuljong
10 st vitlöksklyftor
Efter tycke och smak:
hela svartpepparkorn
rosmarin
lagerblad
Så här lagar du till grytan med långkok av rådjur
Ta fram en 10-literskastrull
- Strimla vitkålen.
- Grovhacka resten av grönsakerna (utom tomaterna).
- Lägg alltsammans i grytan tillsammans med kryddorna..
- På med en skvätt olja.
- Låt grönsakerna svettas på lagom värme en stund.
- Lägg i köttet, tomaterna, buljongen och fyll på med vatten så att det täcker ingredienserna.
- Sjud i 2 timmar - plocka upp rådjursdelarna och pilla av köttet från benen..
- Koka ihop soppan lite.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg i köttet.
- Servera med ostmacka !.
Sjud länge !
Njut med ostmacka !