bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Bokmässan 2016

Jägareförbundet Västra Götaland Väst bjuder på Viltkött och informerar ombland annat jägarens roll, jägarskolan och eftersöksverksamheten i sin monter i avdelningen Mat & Trädgård

Under mässans första dag var det en jämn ström av besökare som gärna smakade på viltkött. Vi bjöd på rostbiff av Dovhjort, viltkorv gjord på dovhjort, rådjur och älg, samt rökt vildsvin. Köttet som kommer från Koberg har behandlats och paketerats av Kustcharken i Kungshamn.


Här är det Lasse Bergdal som pratar varmt för viltköttet.

Baserat på antalet tandpetare som gick åt vid provsmakningarna så hade ca 1100 besökare passat på att smaka på läckerheterna.


Hanna Ståhl skär upp kött och ger intresserade besökar information om hur man kan tillaga vilt.


Viltkorven fick mycket beröm men även det rökta vildsvinet och rostbiffen rönte stor uppskattning. Flera besökare vill köpa kött men, men hänvisades till sidan viltmat.nu för att ta reda på mera om viltkött och var det kan köpas.


2016-09-23 2016-09-23