Det här är en utbildning för dig som ska undersöka vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning. Kursen handlar om slakthygien, viltets anatomi, lagstiftningen och inte minst att lära sig reagera när ett djur inte verkar friskt.
Plats
Gimo
Sista bokningsdatum
01 nov
Startar
13 nov 09:00
Slutar
13 nov 19:00
Längd
1 tillfälle (1 dag)
Måltid
Ja
Platser kvar
0 av 12
Logi
Nej
Utbildningen är granskad av Livsmedelsverket och leder till att en första undersökning av ett fällt vilt får göras före leverans till en vilthanteringsanläggning. Undersökningen innebär i normalfallet att färre organ behöver följa med viltet för besiktning på vilthanteringsanläggningen. Syftet med utbildningen är att deltagaren efter genomgången kurs ska kunna bli en resurs för jaktlaget och som har kunskaper att tillvarata och undersöka vilt på ett situationsanpassat och hygieniskt sätt..
Längd: Cirka 8 timmar.
Förkunskaper: Jägarexamen eller likvärdig kunskap genom annan utbildning eller verksamhet.
Förtäring ingår. Mer information sänds till din mejl innan kursstart. Utbildningen sker tillsammans med vildsvinshelgen den 23-24 november. Här samverkar vi med Jägareförbundet i Uppsala län tillsammans med berörda kretsar, kommunerna i Älvkarleby, Tierp och Östhammar, samt Jägarnas Riksförbund och LRF i Uppsala län.