Svenska Jägareförbundet

Meny

Tjänsten innebär i första hand att nationellt leda och samordna vår trafikeftersöksverksamhet, som är ett upphandlat uppdrag från Naturvårdsverket. Foto: Madeleine Lewander

Nationell eftersöks- och kommunikationssamordnare

Vi är ett litet arbetsteam som tillsammans löser de frågeställningar som ingår i vår verksamhet. Du arbetar under stor frihet och har ett stort egenansvar med möjligheter att planera din egen tid och dina uppgifter. Möjlighet att delvis arbeta på distans och utgå från hemmet finns. Arbetet ger möjlighet till personlig utveckling inom många och varierande frågor inom området.

Tjänsten innebär i första hand att nationellt leda och samordna vår trafikeftersöksverksamhet, som är ett upphandlat uppdrag från Naturvårdsverket.
Samverkan och samarbete med myndigheter, främst polisen, länsstyrelser och Naturvårdsverket men även andra organisationer är en naturlig del av arbetet.
Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att skapa och marknadsföra utbildningar inom området, men också att se till att det finna en väl rustad nationell organisation redo för eftersök över hela landet. En viktig del i tjänsten är att bidra till utvärdering och utveckling av funktionen.

Du är öppen, utåtriktad och kommunikativ. Att möta människor och media ser du som en positiv del av arbetet. Som individ är du ödmjuk och har lätt för att se frågor ur olika perspektiv. Din förmåga att samarbeta är väl beprövad. Du ska trivas med att arbeta självständigt men också i team. Det krävs att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift. Du måste också ha en god insikt i eftersök och en bred erfarenhet av eftersök på olika viltslag. Kännedom om hund och hur man tränar dem är viktig.

Vi söker dig med lämplig utbildning och bakgrund, kanske är du viltmästare eller har en biologisk, skoglig eller agrar högskoleutbildning. Du har gärna pedagogiska erfarenheter.

Det är meriterande om du har följande erfarenheter:

  • Arbete med myndigheter och organisationer som verkar inom skogs-, vilt- och jordbruk.
  • Kunskap om lagstiftningen rörande Jakt och vilt
  • Pedagogiskt arbete
  • Erfarenhet från arbete inom föreningsliv och ideell sektor

Arbetstiden är oregelbunden, vilket innebär att arbetet ibland är förlagt till kvällar och helger.

Du ska även inneha körkort samt tillgång till bil. Arbetet kräver goda data/IT-kunskaper.

Placeringen är vid förbundets nationella kansli, på Öster Malma utanför Nyköping.

Tillträde är snarast möjligt eller efter överenskommelse. Tjänsten är ett vikariat på heltid med möjlighet till tillsvidareanställning. Vid tillsvidareanställning tillämpas sex månaders provanställning.

För mer information om tjänsten kontakta riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné, 010-584 76 73, daniel.ligne@jagareforbundet.se . Fackliga kontaktpersoner är Björn Sundgren 010-5847 677 (Unionen) och Niklas Lundberg 010-5847 344 (Akademikerförbunden).

Ansökan med CV och personligt brev sänds till e-post: jobba@jagareforbundet.se
Sista ansökningsdatum är den 14 augusti.

Svenska Jägareförbundet är en folkrörelse med 160 000 medlemmar. Förbundet är verksamt över hela landet. Cirka 5000 förtroendevalda arbetar ideellt och 110 personer är anställda på Svenska Jägareförbundet. Förbundet har 14 kontor spridda i landet och ett nationellt kansli på Öster Malma i Södermanland.


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2022-08-05 2022-08-05