Jaktvårdskonsulent med ansvar för viltförvaltning med placering i Falun - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Jaktvårdskonsulent med ansvar för viltförvaltning med placering i Falun

Vi är ett litet arbetsteam med personal som har det väldigt roligt på jobbet och vi hjälps åt för att lösa uppgifterna och frågorna på bästa sätt. Arbetet ger möjlighet till personlig utveckling inom många och varierande frågor inom viltförvaltning.

Du arbetar under stor frihet och har ett stort egenansvar med möjligheter att planera din egen tid och dina uppgifter. Möjlighet att delvis arbeta på distans och utgå från hemmet finns. På vår arbetsplats finns hundar vilket vi välkomnar och tycker är trevligt.

Tjänsten innebär i första hand ansvar för viltförvaltningsfrågor i både Dalarnas och Gävleborgs län. Vi lägger särskild vikt på kunskap och förmåga att hantera jakt- och viltförvaltningsfrågor främst rörande älgförvaltning, övriga klövviltsarter och detta med koppling till dagens rovdjursförekomst. Samverkan och samarbete med myndigheter, främst länsstyrelserna, men även andra organisationer är en naturlig del av arbetet. Möjligheterna till personlig utveckling inom området är mycket goda. Arbetsuppgifterna omfattar också att informera om praktisk jakt, viltförvaltning och att utbilda i dessa frågor. Arbetet genomförs i nära kontakt och med stöd av övriga kollegor och förtroendevalda.

Du är öppen, utåtriktad och kommunikativ. Att möta både människor och media ser du som en positiv del av arbetet. Din förmåga att samarbeta och upprätthålla god kontakt med länsstyrelser, länsförening, förbundets medlemmar och andra organisationer är viktiga egenskaper.

Du ska trivas med att arbeta självständigt såväl som i team. Det krävs att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift. Jaktlig kompetens och erfarenhet är ett krav. Arbetstiden är oregelbunden, vilket innebär att arbetet ibland är förlagt till kvällar och helger. Arbetet kräver goda data/IT-kunskaper och du ska inneha körkort och tillgång till bil.

Lämplig utbildning och bakgrund är masterstudier inom SLU /Management of fish and wildlife populations, jägmästare med inriktning skog och vilt, skoglig eller biologisk högskoleutbildning med erfarenhet av viltfrågor inom skogs- och jordbruk. Tjänsten passar också dig som har genomgången viltmästarutbildning eller utbildningen för kvalificerad viltförvaltare. Självklart ser vi gärna sökanden av båda könen.

Meriterande.

  • Erfarenhet av arbete med myndigheter och organisationer som verkar inom skogs- och jordbruk.
  • Inventeringsmetoder av vilt och skog
  • Kunskap om lagstiftningen rörande viltvårdsområden.
  • Utbildning/erfarenhet av att arbeta med geografiska informationssystem GIS-QGIS.

Tillträde är snarast möjligt eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Placeringsort är Falun.

För mer information om tjänsten kontakta regionchef Alpo Syväjärvi 070-3300 624 alt 010-5847 624. Fackliga kontaktpersoner är Björn Sundgren 010-5847 677 (Unionen) och Niklas Lundberg 010-5847 344 (Akademikerförbunden).

Ansökan med CV och personligt brev sänds till e-post: jobba@jagareforbundet.se ansökningarna hanteras fortlöpande. Sista ansökningsdatum är den 8 februari. Intervjuer genomförs preliminärt den 16 februari.


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2022-01-13 2022-01-13