Svenska Jägareförbundet

Meny

Pilotgruppsmöte på Öster Malma

Mötet den 19 april inleddes med att jag (Mia) hälsade alla välkomna och presenterade kort mina tankar om projektet. Sen blev det en stående presentation av samtliga hundförare i pilotgruppen.

Den inleddes av Per Kristoffersson som på ett mycket uppsluppet sätt presenterade sig.

Den gemensamma nämnaren för samtliga i lokalen var inte bara intresset för hundar och eftersök utan alla verkade även ha en förstående fru! Det blev en kul och trevlig stämning direkt. Tack Per.

Eftersöksprojektet

Calle ”professor”(Carl-Gustaf Thulin) presenterade sig och sin bakgrund aningen längre än vi andra. Han är både jägare, forskare och genetiker.
Calle berättade en kort episod om ett eftersök han försökt göra med en basset han haft vilket vi andra hade kul åt. Han skrev ”Ignorance is bliss” på tavlan.
Vilket fritt översatt betydde – Okunskap är en välsignelse, enligt Calle. Vi andra tror att han försökte tala om att det här med eftersök egentligen inte är hans grej men forskning det kan han.

Samtliga inom forskningsgruppen gjorden en kort presentation av sig själva. Och sen lämnades ordet över till en av projektets viktigaste personer, Tobias Gustavsson. Tobias gick igenom hur den här typen av spårteknisk utbildning fungerar. Hur, när och varför hundar lär sig olika saker. Och hur vi ska lära oss att lära våra hundar att spåra och hålla fast vid det spår vi först börjar på. Vi fick en inblick i vilket enorm arbete vi har framför oss. Och det största arbetet är nog att många av oss får tänka om lite, och det vet vi ju alla att det inte är så lätt.

Vi avslutade mötet med att bestämma att vi skulle ses igen om en månad för att börja vår träning med hundarna.

SES DÅ!


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2009-08-28 2013-12-05