bakgrund

Kanske det är kult att ge bort hemlagad leverpastej i jul!

Baka den godaste julpastejen, uppmanar Hiram i sin kokbok Hirams vilda. Men, skriver hon, det är något annat som är fint med julmaten. Att laga julmat är oftast något som man kan hålla på med tillsammans med familjen eller en god vän. Man pratar så bra under tiden.

2017-12-04

I Hirams vilda, som hon gav ut 1987 tillsammans med Svensk Jakt, står så här:
"Till julbordets stöttepelare hör en hemmabakad leverpastej, att skäras till tjocka skivor och ätas tillsammans med rödbetor och ättiksgurka. Något som vi gillar kolossalt är en kväll vid köksbordet, med armbågarna på bordet, knäckebröd och smör till hands. Stora glas lagom kallt öl till. Tänk ändå vad samtal kan vindla sig bra runt ett avspänt matbord, eller vid brasvärmen en kväll medan man bryter bröd tillsammans. 
Den dagen då julpastejen lagas har mina hundar fest. Jag måste kliva över dem i köket för de vill hålla sig väl framme för att inte glömmas, få små bitar av det som doftar så gott. Små hinnor och bitar av lever."


Så spara levern från rådjur, hjort och/eller älg nu innan jul till Hirams recept!

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2017-12-04 2017-12-04