bakgrund

Möra bitar kan du lägga direkt på grillen. Här en grillad vildsvinskotlett, marinerad med citron, rosmarin och vitlök. Foto: Lena Runer

Lägg vildsvin på grillen

Vildsvin är det perfekta grillköttet.

2018-04-20

Ska du grilla större köttbitar är det klokt att först ugnsbaka köttbiten på låg temperatur i ugnen, eller använda sous vide. Sen lägger du bara köttbiten på grillen så att den får fin yta. Pensla gärna med glaze! Hör nedan får du recept på en söltstark bbq-glaze


Revbensspjäll av vildsvin kan du först koka en timme i saltat vatten. Köttet ser inte roligt ut, men blir fint när det grillats och penslats med glaze.

 

Helgrillad Köttbit

Låt köttet få en fin yta på grillen, och pensla det till sist med en sötstark bbQ-glaze: Blanda 2 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker med 2 dl japansk soja,m 2 dl flytande honung, 2 dl ketchup, lite riven ingefära och riven vitlök. Pensla på glazen mot slutet av grillningen. När glazen har torkat in lite grann är det klart.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2018-04-20 2018-10-21