För godare kött, se upp för det här - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny
Vildsvin

Värme kan göra så att köttet surnar. Undvik exempelvis att lägga djuret i en plastsäck i bilen. Foto: Mostphotos

För godare kött, se upp för det här

Det finns några bra saker att tänka på för att få ännu godare kött.

  • Värme:
    Värme kan göra så att köttet surnar. Undvik exempelvis att lägga djuret i en plastsäck i bilen. Sota stora djur tidigt för att få bra luftcirkulation i bukhålan. 
  • Fukt:
    Fuktiga miljöer gynnar bakterietillväxt. Torka med papper i stället för att spola. Häng luftigt i ett rum med god luftcirkulation. 
  • Kyla:
    Kyl inte för snabbt. Då blir köttet segt även om det hänger länge. Slaktkroppen ska inte kylas ner till under 10 grader under första dygnet. Vid jakt i minusgrader, låt inte djuret liggar kvar utomhus lång tid.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2019-08-23 2019-08-23