Kryddor och kryddsmör till grillat vilt - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Kryddsmör med gröna enbär. Foto: Lena Runer.

Kryddor och kryddsmör till grillat vilt

Dragonsmör
Färsk dragon i kryddsmöret ger en doft av bearnaisesås.

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ vitlöksklyfta, fint riven
  • 1 tsk rivet citronskal
  • en nypa flingsalt
  • peppar

Blanda alla ingredienser, rulla ihop i plastfolie och ställ i kylen. Skär i skivor och lägg på det nygrillade viltköttet.

Kryddsmör med gröna enbär
Gröna enbär har en lite syrligare smak än de svarta. Plocka och använd i ett gott kryddsmör, som är perfekt till grillat viltkött.

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 msk gröna enbär, lätt mortlade
  • ½ vitlöksklyfta fint riven
  • 1 tsk rivet citronskal

Blanda alla ingredienser, rulla ihop i plastfolie och ställ i kylen. Skär i skivor och lägg på det nygrillade viltköttet.

Kryddblandning till viltkött

Att gnida in viltköttet med kryddor innan grillningen ger god smak åt köttet. Här kommer ett tips på en kryddblandning till vilt. Stöt svartpeppar, rosépeppar och hela fänkålsfrön i en mortel. Blanda med flingsalt.

Foto: Lena Runer

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2021-06-24 2021-06-24