Viltmat.nu

Henrik Nordström och Daniel Frick från LUX med K-C Wallberg, Sv. Viltmatakademin, foto Erik Salomonsson

LUX Dag för Dag bäst på viltmat

Stockholmskrogen Lux Dag för Dag har utsetts till Årets Viltmatrestaurang 2018. -Det var oerhört jämnt i finalomgången mellan Lux, Färna Herrgård i Skinnskatteberg och Gammelgården i Sälen, men Lux breda, långsiktiga och nydanande viltarbete fällde avgörande, säger juryns ordförande Gert Klötzke, Svenska Viltmatakademin.

2018-11-12

Totalt hade 29 restauranger nominerats till priset.

Juryns medlemmar; Gert Klötzke, Fredrik Eriksson, Christer Lingström, Anders Levén, K-C Wallberg och Jörgen Andersson.

Juryns motivering till priset lyder: "Lux Dag för Daag låter råvarorna styra menyn för att gästen ska få uppleva dem när de är som bäst. På Farmers Dinner får gästen förutom en god middag, emellanåt lära sig mer om jägaren, jakten och tillvaratagande av viltkött."

Priset delas ut av Svenska Viltmatakademin med support av Svenska Jägareförbundet.