100 000 wallenbergare på vildsvin - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Viltmat.nu

Wallenbergare gjord på vildsvinskött. Foto: AR2 Reklambyrå

100 000 wallenbergare på vildsvin

Nu har restaurang Calle C i Linköping serverat den 100 000:e vildsvinsburgaren!

Pelle Forss. Foto: Oskar Lürén, AR2 Reklambyrå

2019-10-30

Restaurangens paradrätt sedan flera år är denna populära wallenbergare gjord på vildsvinskött. Kocken, Pelle Forss, som driver restaurangen är själv hängiven jägare och serverar den populära wallenbergaren året runt, varje dag på Restaurangen Calle C på Flygvapenmuseum i Linköping.

Råvarorna för att tillaga 100 000 vildsvinswallenbergare är:
1000 vildsvin - vilket motsvarar ca 12 000 kg
45 000 äggulor
55 000 liter grädde
4 800 kg ärtor

PS: Om du vill laga färre wallenbergare, kan du ta vilket recept som helst på wallenbergare och byta ut kalvfärsen mot vildvinsfärs.
Lycka till!

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick