Knepet för bästa köttbullarna till jul - Svenska Jägareförbundet

Viltmat.nu

Förstek viltköttbullarna i ugn för att få dem runda och jämna. Foto: Lena Runer

Knepet för bästa köttbullarna till jul

Förstek dina viltköttbullar i ugnen innan du steker dem i stekpannan. Det är ett smart sätt att få bullarna runda och jämna och du slipper stå så länge vid en osig stekpanna.

2021-12-21

Älg, dov, kron, rådjur, vildsvin och annat vilt blir goda köttbullar till jul – ta av din viltfärs i frysen. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla köttbullarna till runda bollar. Doppa händerna i en skål med vatten då och då så att färsen inte klibbar fast i händerna medan du rullar.

Lägg ut köttbullarna försiktigt på en plåt täckt med bakplåtspapper eller folie.

Sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Då är färsen fast och köttbullarna genomstekta.

Strax innan det är dags att äta köttbullarna: Bryn köttbullarna i rikligt med smör tills de fått vacker färg.

Här hittar du alla våra recept på köttbullar