Vildsvin i cider, med äpple och senap - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Vildsvinsgryta. Foto: Lena Runer

Vildsvin i cider, med äpple och senap

Höst och vinter är grytsäsong. Bjud på en grymt god vildsvinsgryta med doft av äpple. Här används en hel köttbit, men har du grytbitar hemma fungerar receptet lika bra till en gryta.

4 pers

Ca 500 g vildsvinskött i bit, t ex bogstek, ytterlår, fransyska
1 gul lök, i klyftor
2 äpplen i klyftor 
+ 1 äpple till garnering
1 msk dijonsenap
1 msk grov dijonsenap, eller skånsk senap
5 dl torr äppelcider
3 dl grädde
ev dragon
Salt och peppar

Servering: 

Kokt eller pressad potatis, eller ris

Gör så här:

Fräs löken och två av äpplena i lite smör eller olja. Tillsätt cider, senap och ev dragon. Bryn köttbiten runt om, lägg i grytan och låt sjuda under lock i 1-2 timmar tills köttet är mört.

Vid servering ta upp köttet, skär det i skivor och lägg på ett fat. 

Skär 1 äpple i klyftor och stek lätt i stekpanna. Använd som garnering vid servering. 

SÅS
Sila såsen, häll i grädden och låt sjuda. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite dragon. 

Receptet är ur nya VILTKOKBOKEN, SID 87.

Köp den här och få 60 recept till!


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2020-11-19 2020-11-19