Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Jan Åman bakar pizzor med vildsvinskött.

Förbundet bjuder på vildsvinspizza

Jan Åman som driver projektet, Carl Larsson käkade pizza, lagar under Almedalsveckan pizza på den lokala pizzerian Strandgatan pizzeria och grill.

2013-07-02

Ingredienser är så långt som möjligt lokala råvorar, som exempelvis ramslök och sparris, samt med gotländska ostar från Stafva, Och just dessa pizzor som innehåller kött från vildsvin passade Svenska Jägareförbundet på att bjuda på under sina mingel med politiker, tjänstemän och allmänhet.

Förbundet vill genom arrangemanget slå ett slag för det fina och goda vildsvinsköttet. Vildsvinen har ännu inte spridit ut sig över alla områden i södra Sverige och därför kan man räkna med att stammen kommer att öka i 30 år. Att få allmänheten att upptäcka köttet och skapa efterfrågan som gör att det går att sälja vildsvin är en av många uppgifter som Svenska Jägareförbundet arbetar med.

Tillbaka till överblick