Svenska Jägareförbundet

Meny

Pressmeddelande

Presslunch 22 oktober med nyheter om viltmat

Presslunch i Stockholm om höstens viltveckor i hela landet, start 5 nov. och råd om viltmatlagning från stjärnkockar. Ört- och växtexperten Tony Gylleneiden tipsar om det ätbara i naturen. Helt nya viltköttprodukter presenteras av SIK-Inst. för livsmedel och bioteknik i Göteborg och Viltmatakademin. Och Jägareförbundet berättar hur vi får ut mer viltkött på marknaden. Vildmarken kommer till stan!

2012-10-03

Inbjudan till presslunch med nyheter inom viltmat.

Intresset ökar för viltkött och annat som vi kan äta från naturen.

Program 22 oktober, Nytorgsgatan 42 i Stockholm, kl 12 - 14.

Höstens viltveckor i hela landet, start 5 november. Sven-Åke Larsson, Jägareförbundet Västmanland, projektledare. Råd om viltmatlagning från stjärnkockarna och jägarna Henrik Norström och David Frick, Restaurang Lux, BAR och Eat samt Marco Boudon, Le Rouge/F12.

Vad är ätbart i naturen? Experten Tony Gylleneiden tipsar. Tony levererar örter och växter till bl a Restaurang Noma i Köpenhamn.

Nya viltköttprodukter. SIK - Institutet för Livsmedel och Bioteknik i Göteborg har tillsammans med Viltmatakademin tagit fram tio helt nya viltprodukter. Ett första smakprov presenteras av Anders Levén, Viltmatakademin samt Dan Melin och Evelina Tibäck, SIK.

Viltmat.nu. Om hur jägarna ska få ut mer viltkött på marknaden.

I Kock-OS lagar svenska kocklandslaget hjort till varmrätten. Ny kortfilm om Hjortens väg till OS, visas.

Välkommen till en fullspäckad presslunch på Söder i Stockholm, i Svenska Jägareförbundets tillfälliga jaktstuga, formgiven av Agneta Törnqvist, när förbundet tar Vildmarken till stan.

anmälan till viltmat@jagareforbundet.se

frågor besvaras av christina.nilson-dag@jagareforbundet.se

Tillbaka till överblick