bakgrund

Kökschef Henrik Färnqvist.

Vildsvinsbiffar på skolmatsedeln

- Kan vi inte få det här fler gånger? Så sa en av de 800 eleverna på Gökstensskolan i Eskilstuna som uppskattade biffarna på vildsvinsfärs som serverades på fredagens skollunch.

2017-11-13

Initiativtagaren Johan Gustavsson, upphandlare i Eskilstuna kommun, instämmer i att det var en lyckad satsning när han köpte in 800 kg viltfärs till skolor, äldreboenden och förskolor i kommunen.
På bilden syns även Arne Jonsson från Eskilstuna kommun som konstaterade att aktiviteten var ett bra bidrag i kommunens klimatplan; att klimpapåverkan från kost och konsumtion ska minska.
Och Henrik Färnqvist, kökschef, serverade biffarna med ugnstekt skivad potatis och rotfrukter, svamp, rårörda lingon, inlagd gurka med mera.



Från höger: Arne Jonsson, Johan Gustavsson, kökschef Henrik Färnqvist och Josefina Höglin.

Svenska Jägareförbundets ungdomsansvariga Josefina Höglin var på plats för att informera om vildsvin och frågorna var många: -Kan man äta vildsvin? –Är dom farliga? –Får man klappa kultingen?

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2017-11-13 2017-11-13