bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kronoberg

Då har den äntligen kommit.....

DÅ HAR DEN ÄNTLIGEN KOMMIT. Sommaren, alltså, den äkta svenska sommaren, komplett med jordgubbar, myggbett, semesterplaner, regn och 12 plusgrader. Varje år i september så utbrister vi i ordrika klagomål över den gångna sommarens uselhet. Och varje år i maj så är vi övertygade om att den kommande sommaren kommer att bli den bästa på länge, länge. Optimister? Jajamen!

Snart..snart är det dags :-)

2015-06-25

Semester - tid för att tänka, slappa och vara ute i frisk luften. Jag har mina semesterplaner helt klara: det blir att sitta på min terrass vid sommarstugan. Solen skiner, fåglarna kvittrar, gräsmattan är ganska nyklippt, blomsterarrangemangen är förvånansvärt välkomponerade för att vara gjorda av en amatör och allt doftar så där sagolikt som det bara kan göra på landet!  Ajax, Gonzo och Douglas (min Jack Russell Terrier och mina två Petit Basset Griffon Vendeén ) får vara ute hela dagarna – att skälla, busa och fundera ut nya sätt att rymma eller bara att ligga i solen och slappa fyller dagarna. Blir solen för stark sätter matte upp ett stort parasoll i hundgården. Då är det bara solstol, ett glas rosé och kanske marinblå sportkeps som fattas för att mina fyrbenta små ska se ut som äkta lyxlirare… Fast morgon och kväll kommer det uteslutande att handla om konditionsträning i form av simning, cykling och långpromenader för att säkert komma i form inför nya jaktsäsongen.....både hundarna och matte.....förstås blir det också besök på skjutbana, översyn av torn och åtlar, passröjning….Det är snart, snart dags för ett nytt jaktår!

 JAG ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR OCH GOTT NYTT JAKTÅR! Ta vara på sommaren, förbered nya jaktåret och de möjligheter och utmaningar som kommer. Ta vara på ljuset, värmen (i den mån den kommer…), solen och varandra!

Annette Petersson

Tillbaka till överblick