bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Jönköpings län

Foto: Håkan Persson

Av hela sex nomineringar tog Jönköpings län hem två vinster på Jaktgalan 2024 i kategorierna årets viltvårdare och årets eldsjäl

2024-03-18

Av sju kategorier tog Jönköpings län hem vinsten i två av dem på Jaktgalan 2024 i kategorierna årets viltvårdare och årets eldsjäl på Järvsjöbaden i Järvsjö.

Christer Johansson nr 5.jpeg

Dessa 6 blev utvlada av jurryn för att representera Jönköpings Län och sedan fick alla lämna sin röst en gång.

Jaktgalan 2024 nr 3 Hemsidan start PowerPoint Mall för bildspel 940 x 378.jpg

Stellan Eriksson ”Årets Eldsjäl”

Christer Johansson ”Årets Viltvårdare”

Goldrevs Kennel ”Årets Jakthunduppfördare”, Daniel Hjort ”Årets Mediaprofil”

Anders Olsson ”Årets Eftersöksjägare”, Rickard Claesson ”Årets Eftersöksjägare”

 

Christer Johansson nr 4.jpegTack till er alla som tog er tid att rösta på Jaktgalans hemsida. De två med flest röster i varje kategori kallades till finalen. Den slutgilliga vinnaren i varje kategori presenterades först på själva gala kvällen. Av de sex som blivit nominerade att represnetera Jönköpings län gick tre till finalen och två av dessa vann i var sin kategori. Detta visar på det engagemang och den stolthet som finns för jakten och viltvården.

 

Årets viltvårdare och årets eldsjäl är en titel som inte bara är en ära för den enskilde individen utan också en hyllning till det arbete som görs för att bevara och vårda våra viltstammar för framtiden och utbilda andra jägare. Att vara viltvårdare och eldsjäl är inte bara en passion, det är en livsstil. För de här männen är det en kallelse att se till att vårt vilt lever och frodas i sina naturliga miljöer. Deras insatser sträcker sig över många år och omfattar allt från övervakning av viltstammar till viltfrämjande åtgärder och utbildning av andra jägare och naturälskare.

 

Jönköpings län vann två av de nio kategorierna under galan. Med tanke på att det finns 24 län i Sverige, är detta en imponerande bedrift och visar på det värdefulla och engagerade arbete som utförs för jakten och jaktens framtid i regionen. Vinnare från länet blev Stellan Eriksson ”Årets Eldsjäl” och Christer Johansson ”Årets Viltvårdare”.

Priset delas ut av tidningen Allt om Jakt & Vapen och som värdar för galan stod Marcus Nolfelt och Katharina Olsson. Se gärna YouTube klippet från galan. Länk till nättidningen >> Allt om Jakt & Vapen<<

 

Christer Johansson nr 1.jpeg

Christer korades som vinnare av fyra i sin grupp med motiveringen "Christer har via jakt och fällfångst tagit över 1100 rävar vilket gör honom och hans viltvårdsinsats unika. Han jagar även andra predatorer som grävling, mink, mård och kråkor. Han har även utvecklat metoder för att utnyttja norska kråkfällor för att fånga stora mängder kajor i tätbebyggt område".

 

Stellan jaktgalan 2024 nr 3.jpegI Stellans grupp var de inte mindre än fem som blivit nominerade. Han vann med bland annat en del av motiveringen " Han har gett en stor del av sin tid till att hjälpa andra att bli ansvarstagande jägare genom såväl skytte som jakt och att vara goda representanter för jägarkåren." 

 

Gå gärna in på jaktgalans sida och läs mer om dem och de övriga nominerade jägarna via den här länken  >>Pristagare 2024 - Jaktgalan<<.

För många är Jaktgalan en chans att hylla och uppmärksamma de som arbetar hårt för att bevara våra naturliga resurser och främja en hållbar förvaltning av viltet. Men det är också en möjlighet att inspirera andra att följa deras exempel och engagera sig i utbildning, viltvård och naturbevarande.

rabockar.jpg

Viltvård och utbildning är en viktig del av vårt ansvar som jägare att vårda och skydda den natur vi har runt omkring oss.

Genom att uppmärksamma och stödja dem som arbetar för detta mål, kan vi alla bidra till att säkra beskattningsbara viltstammar och samtidigt värna de miljöer de lever i.

 

Foto: Mostphoto

Stellans diplom 2024 jaktgalan årets Eldsjäl.jpg

Fotograf till bilderna från galan: Håkan Persson

Web Admin

 

Tillbaka till överblick