Rovdjurssatsning - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Uppsala län

Foto: Ondrej Prosicky / Mostphotos

Rovdjurssatsning

2020-06-25

Samordnad satsning på rovdjur

Som en del av förbundets arbete för att på ett bättre sätt informera medlemmarna vad vi gör i rovdjursfrågorna kommer vi under hösten och vintern göra en samordnad och planerad satsning på rovdjur.

Det kommer ganska ofta frågor från medlemmar om vad Jägareförbundet gör för att förbättra förvaltningen på rovdjur. Just därför har förbundsstyrelsen beslutat att vi ska genomföra en planerad och samordnad satsning på rovdjur. Målet är att fler medlemmar ska se och förstå vad vi gör, men självklart också en ambition om att förbättra rovdjursförvaltningen.

Denna satsning kommer att innehålla agerande där förbundet på olika nivåer gör saker för att få förvaltningen att fungera bättre – och kommunikation som stödjer dessa insatser. Insatserna ska vara välplanerade och kända i organisationen så att alla kan stödja arbetet. Dock är det viktigt att ha med sig att detta är första gången vi gör en sådan samordna satsning. En viktig utkomst är lärandet hur förbundet ska arbeta med förankring och hur samordningen ska hanteras.

Rovdjurssatsningen, som börjar redan 1 juli och pågår en bit in i vintern, innehåller följande ämnen: varg, björn och lodjur (och kanske ytterligare någon del i mån av tid).

Vargdelen planeras och genomförs i huvudsak av region mitt. Denna del är först ut.

Därefter kommer björn, som planeras av region norr och sist ut kommer lodjur som planeras av syd.

Genomförandet kräver samordning och delaktighet av såväl förtroendevalda som personal. Regionchefer och funktionsansvariga i regionerna har därför en central del i arbetet, som naturligtvis även omfattar arbete från nationell nivå.

Mer information kommer skickas ut efterhand.

Frågor om satsningen besvaras av regionchefer och kommunikationschef.

 

 

 

 

 

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick