Länsmästerskapet i eftersök 2021 i Västmanland är nu avgjort! - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Västmanland

Foto: Thomas Larsson

Länsmästerskapet i eftersök 2021 i Västmanland är nu avgjort!

Efter uttagningar i länets kretsar avgjordes mästerskapet med dom vinnande ekipagen från kretsarna söndag den 13 juni på Åsby Lantbruks marker i Hallstahammar.

2021-06-15

Upplägget för länsmästerskapet var en utfrågning av en skytt och skottplatsundersökning. Efter detta fick man ge förslag på upplägg på hur eftersöket skulle genomföras på effektivaste sätt. Sedan påbörjades ett klurigt spårarbete såsom det kan vara under ett verkligt eftersök. När spårarbetet var avklarat så vidtog tjugo frågor relaterat till eftersök och hundar samt eftersöksskytte.

Spåren lades på lördagseftermiddagen efter trettio millimeter regn vilket kan ha påverkat en del i spårarbetet dagen efter. Utfrågning av skytt och skottplatsundersökningen samt spårarbetet genomförde ekipagen på ett likvärdigt sätt. Så blev det de teoretiska frågorna och skyttet som kom att avgöra årets mästerskap.

Efter teorifrågorna började det utkristalliseras en vinnare men inget var omöjligt utan allt kunde ändras under skyttet konstaterade deltagarna när det räknades poäng så här långt i mästerskapet. Nerverna började spela in nu, märktes det under skyttemomentet. Det kom en och annan svordom efter ett misslyckat skott eller glädjerop när samtliga mål var träffade från någon annan av deltagarna. Tävlingsinstinkten infann sig helt klart nu under skyttet, men när krutröken hade lagts sig så hade vi fått fram en vinnare.

Årets vinnare blev Martin Rapp med sin hund Nelsson Köping- Hallstahammar kretsen.

På andraplats kom Eija Mattson med sin hund Sune Västerås kretsen och på tredjeplats kom Sofie Larsson med sin hund Astrid Fagersta- Norbergs kretsen.

Vi säger bra jobbat samtliga deltagare och önskar Martin lycka till på Regionmästerskapet på Gotland 14 augusti!

 

Ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till under dagen!

Thomas Larsson

Länsansvarig hund

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick