Jägarskolan på äventyr i Virum älgpark, Tuna - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Bill Nelson

Jägarskolan på äventyr i Virum älgpark, Tuna

Vimmerbyskogarna bjöd på fantastiskt väder när jägarskolorna från norra delen av Kalmar län samlades på Virum älgpark utanför Tuna.

Närgångna men trevliga älgar fick jägarskoleeleverna träffa i hägnet, många klappar blev det! Foto:Erica Lindquist

2019-04-08

För andra året i rad besökte jägarskolegrupperna från bland annat Västervik, Vimmerby, Fårbo, Kristdala och Högsby Virum älgpark i Tuna.

En nyfälld dovspets var det första som de blivande jägarna fick sig till livs.
Kjell som äger hägnet tillsammans med sin fru Helene, hade på morgonen valt ut och fällt en spets som eleverna fick förevisad sig av Vimmerby jaktvårdskrets Ola Gunnarsson som tog ur och gav praktiska tips och råd kring hygien och hantering av nyfällt vilt.

Efter lite kaffe och bulle var det sedan dags att ta plats i vagnarna som skulle rulla ut i hägnet för att på nära håll få studera ett av våra ädlaste vilt -älgen. De flesta blev överväldigade och tagna av närheten till och storleken på skogens konung med familj.

Efter en timma i hägnet som även bjöd på vackra vyer med dovvilt, kom vi åter till gårdsplanen där Vimmerby jvk brassat igång grillen och bjäd på hamburgare och drka, mycket uppskattat!

Dagen fortlöpte med information från jaktskytteklubben om de praktiska proven, Jägareförbundet och Studiefrämjandet informerar om utbildning och medlemsskap samt omhändertagande av dovspetsen med flåning och organinspektion.

Både jägarelever och funktionärer vände -trötta men glada och väl påfyllda med upplevelser- hemåt framåt eftermiddagen.

Varmt välkomna alla nya medlemmar och tack till alla inblandade för en lärorik och givande dag på Virum älgpark!

Erica Lindquist, kommunikatör Jägareförbundet Kalmar län