bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Uppsala län

Årets länsmästare Isak Gunnarsson med sin Bayerska Viltspårs hund Jacko. Foto: Kajsa Tibbling

Länsmästerskap i Viltspår genomfört!

2021-06-20

Årets upplaga av Länsmästerskapet genomfördes lördag 19 juni. Liksom förra årets mästerskap så valde hundkommittén att ansvara för genomförandet av mästerskapet. Detta kopplat till att förutsättningarna för att samla alla tävlande och domare bedömdes som utmanande med hänsyn tagen till den pandemi som fortsatt påverkar oss. Tävlingen genomfördes som rörliga prov vilket fungerade mycket väl. Vi var nog alla lite bekymrade med den värmebölja som rådde dagen innan men turligt så var vädergudarna med oss och det blev en temperaturmässigt en helt OK tävlingsdag.

 Vi hade i år med oss 19 av Upplands totalt 20 kretsar vilket vi är mycket glada och stolta över!

Årets konkurrens var synnerligen hård och 12 av totalt 20 startande ekipage (förra årets vinnande krets har 2 platser) presterade 1:a-prisresultat så för domarna ett grannlaga jobb att ta fram årets hela resultatlista som fínns att beskådas under hund/resultat.

Årets länsmästare är Isak Gunnarsson med sin Bayerska Viltspårs hund Jacko, ekipaget representerade Rasbobygdens jaktvårdskrets. På andraplats kom Jessica Söderberg med sin Tax Taxsamhetens Jeppe-Japp från Dannemora-Vendels jaktvårdskrets och på tredje plats kom Harold Tvedten med sin Labrador Flexi från Södra Hagunda jaktvårdskrets.

Vidare från denna tävling går nu de fem högst placerade till uttagning till Regionsmästerskap 3/7. Utmaningen för våra tävlande kommer som vanligt att nu snäppas upp från ett öppenklass-spår till ett definitivt tuffare och brukligt roligare uppdrag! Segraren i denna kamp kommer att få representera Uppsala län 14/8 på Gotland där Regionsmästerskapet i år är förlagt.

Vi vill från hundkommitténs och länsföreningens sida skicka ett stort tack till hela domarteamet som lade alla spår och bedömde totalt 20 ekipage.

 

Thomas Lindahl
Hundansvarig Uppsala län

Tillbaka till överblick