Kalmar läns NVR-ansvariga och samordnare på fortbildning. - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Kristina Bjelkenbrant

Kalmar läns NVR-ansvariga och samordnare på fortbildning.

Ett frostvackert Öster Malma tog emot Kalmar läns NVR-ansvariga, samordnare samt hundansvarig sista helgen i november. Det var information om det nya rapporteringssystemet, det nya regelverket och hur vi bäst skyddar våra hundar under dag ett, följt av skytte utbildning dag två.

Foto:Erica Lindquist

2021-11-29

Ett tjugotal personer totalt möttes upp på lördagen för konferens, utbildning och diskussion.
Marcus Olsson som är Svenska Jägareförbundets ansvarige tjänsteman för jus trafikeftersöken, tog en nulägesrapport. Det är ju mycket nytt med både ersättningar, rapporteringssystem och den eventuella upphandlingen av uppdraget.
Mats Berg -länsansvarig polis informerade om de nya erssättningarna och vad man väntar på för nya förändringar.
Germund Eriksson som är länsansvarig jägare hade även bjudt in till förevisning av skyddsvästar för hund med både vargstål och vildsvinsskydd.

Det blev många goda diskussioner och erfarenhetsutbyte och vi var eniga i de flesta frågor och om hur vägen framåt bör gå.
Dag nummer två tillbringades på skjutbanan med instruktörer och vi fick många nya träningstips, en hel del aha-upplevelser och många glada skratt under dagens övningar.
Alla kom hem med nya tankar och lärdomar i bagaget, att dela med oss av ut i våra grupper.

En mycket givande helg på Öster Malma.

Kolla gärna på de små filmsnuttarna från skjutbanan nedan!

MOV_3348.mp4

MOV_3349.mp4