bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Kalmar läns Landshövding Peter Sandwall inviger förbundsstämman 2022.

En mycket lyckad och viktig förbundsstämma gick av stapeln i Kalmar 4-5 juni.

Efter många månaders hårt arbete och planering, var det under pingsthelgen äntligen dags, Jägareförbundet Kalmar län stod värdar för den första fysiskt genomförda förbundsstämman efter pandemiåren, och det gjorde vi bra!

Kö till det Glada Vildsvinet. Foto Kenga Karlsson

2022-06-08

Ledorden för arbetsgruppen har varit värdig, allmännyttig och kul.

Vi ville genomföra en värdig stämma som hedrar våra medlemmar och förbundets anor, vi ville visa upp för allmänheten vad vi gör, bidra till viktiga samhällsinsatser och ge alla chansen att träffa oss jägare under lättsamma former samt, vi ville att alla skulle ha kul under tiden.

Arbetsgruppen konstaterar glädjande nog att vi lyckats med alla tre punkterna!

Det fanns många orosmoln inför stämman med oenighet mellan länen och valberedningen bland annat.
Ombuden skötte sig dock mycket väl och trots att man inte var överens i sak och om person, satte man förbundet och medlemmarna främst och valde en enande väg.
Det var ett mycket proffsigt presidium under stämman som bestod av Nils Posse, Tomas Kronståhl och Stihna Johansson Evertsson. Dessa skötte sina uppgifter mycket väl och det var en tydlig beslutsgång.

Till ny ordförande för valberedningen valdes Studiefrämjandets vice ordförande Bertil Jonsson, det ska bli spännande att följa det arbetet framöver.

Samtidigt som stämman inleddes på Kalmarsalen, riggade länets jaktvårdskretsar upp tält, food truck, jakttorn och bilar på Stortorget.
På plats fanns Älgskadefondsföreningen, Veterinär, NVR, tipspromenad, jägarskola, fågelholksspikning, auktion av jakttorn, prova på aktiviteter, Eplaros Emma Jansson -konstnär, Astor Eklund- knivmakare, Jaktia Växjö, Toyota, Food trucken-Det Glada Vildsvinet, Studiefrämjandet och massa mer...

Alla aktiviteter var gratis och viltburgarna från trucken bjöd vi på, alla som ville fick givetvis swisha en peng till vår förmånstagare Barncancerfonden Östra. Jakttornet drog in lite över 2000 kr oavkortat till dem och stämmans interna lotteri har dragit in minst 10.000 kr. Sluträkningen är inte gjord ännu.

I det interna lotteriet fanns allt från Jakter och fiskeupplevelser till utrustning och hantverk från alla våra suveräna sponsorer!

Hundratals besökare på torget fick både information, aktiviteter för stora och små, kaffe och viltburgare. Totalt delades det ut över 400 hamburgare till nyfikna besökare, de flesta hade aldrig provat vildsvin förr.

När stämman aujornerades för dagen var torget redan ihopplockat och undankört, vilka fantastiska jaktvårdskretsar vi har i Kalmar län!
Ombud och gäster bjöds sedan till bords i Kalmar stadshotells festvåning, där Eva Milesson tig taktpinnen som toast madame för kvällen. 

Kvällen inleddes av skönsjungande Past Time Society, ett gäng lokala artister som tolkar 1700-tals visor i tidstypiska kläder, det var en perfekt inramning till de vackra miljöerna Kalmar bjudit på. 
Damerna fick stående ovationer och underhöll med bravur.

Under kvällen genomfördes lottdragning och vinnarna presenterades på söndag morgon i Kalmarsalens foajé. 
Söndagen inleddes med ett föredrag av och med hembygdskonsulent Peter Danielsson som kåserade om jakt till nytta och nöje.
han rev ner ett och annat skratt med annekdoter från kungar och tjyvjägare på Öland och paraleller till både Dackeuppror och egen jaktmark.

Stämman avlöpte friktionsfritt även denna avslutande dag och Bill Nelson, länsordförande i Kalmar län, tackade alla, ombud, gäster och personal samt lämnade en budskovel (graverat fällhorn av älg) vidare till Skånes Lars Persson, vilka skall hålla i stämman nästa år, med ett varmt lycka till.
Omvalde förbundsordföranden Peter Eriksson tackade Kalmar län och dess arrangörsgrupp för väl genomfört arbete med blommor och gruppen fick stående ovationer på scenen.

Känslan som genomsyrade avslutningen av stämman var att de flesta med lättare hjärta vände hemmåt till sina län och uppgifter och med nyvunnen kraft hugger tag i de uppgifter vi har framför oss.

Tack till alla som hjälp till, till alla sponsorer och till alla medlemmar som fortsätter att ge oss förtroende, vi tar nya tag i frågor som stora rovdjur, vårjakt på råbock och fjälljakten bland annat. Det är valår i år så det finns att göra!

Här nedan kan ni få en glimt av Past Time Societys framträdande:

20220604_192430.mp4

 

Glad gris korr.jpeg
Kön till Glada Vildsvinet blev lång ibland! 

aktiviteter korr.jpeg
Gissa klöven? Hur långt hoppar en hare? 

glad tös korr.jpeg
Hur glad blir man av att testa vildsvinsburgare? Så här glad!

hornfam korr.JPG
Det fanns mycket att göra på torget, bland annat gissa vikten på hornen.

fanor korr.JPG
Svenska fanan i gott sällskap av Svenska Jägareförbundet och Studiefrämjandets fanor.

middag korr.jpg
I väntan på middagsgästerna.

SFR korr.JPG
Foajén till Kalmarsalen var rikt utsmyckad.

Vinnare korr.jpg
Lyckliga lotterivinnare.

torget korr.JPG
Full fart på torget!

scenen korr.JPG
Presidiebordet och scenen.

sal korr.jpg
Koncentrerat lyssnande i Kalmarsalen.

PTS korr.jpg
Past Time Society.

Guldbockar korr.JPG
Bockar från Öland.

BJ korr.jpg
Valberedningens nye ordförande Bertil Jonsson

 

 

 

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick