bakgrund

Svenska Jägareförbundet

En annorlunda NVR träff i Blekinge

Blekinge först med specialanpassat skytte för NVR.

Den 26 april o 3maj fick vi inom NVR Blekinge möjligheten att komma till vår länsansvarige jägare, Mikael Lundin för att genomföra en skytteövning. Övningen bestod av 8 stationer och de två första ansvarade Mattias Lilja för.

Station 1 bestod av en cirkel och en kvadrat på vänster och höger sida, skytten avancerade fram mot tavlan som i skarpt läge tills Mattias skrek t ex vänster kvadrat, då hade skytten 4 sekunder på sig att skjuta två skott. När detta var avklarat gick Mattias igenom vad vi gjorde för fel t ex. hur vi höll i vapnet vilket ben vi stod på och mycket annat som han med sin erfarenhet förklarade för oss.

Vid station 2 kom ett vildsvin fram, men också hundar som kom i vägen, här gällde det att avväga när skott skulle avlossas.

Station 3-8 var förlagda längs en stig och varje station var utmärkt med snitslar som markerade skadat vilt av alla slag.

Om jag jämför denna skytteövning, som är den första i sitt slag att genomföras för NVR-folk, med skytte på bana, så är denna modell mer lik det vi utsätts för i verkligheten.

Ett stort Tack till Mikael för ditt stora engagemang i NVR och likaså Mattias med din kunskap som vi gottgör oss av. Jag vill också tacka länsföreningen för bidraget så skyttet kunde genomföras då man på riksnivå inte hade några pengar att avsätta från det allmänna uppdraget?

Hälsningar från samordnande i Olofström
Palle Abrahamsson


2014-08-19 2014-08-19