Skjutbanan - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Blekinge

Foto: Jan Elmeklo

Skjutbanan

Jägareförbundet Blekinge Sydväst har i många år samarbetat med Mörrums Jaktskytteklubb. Samarbetet gäller såväl träningsskytte som tävlingar och användningen av Skytteklubbens klubbstuga.

Foto: Jan Elmeklo

2019-06-11

Stugan är en samlingsplats för jägare som antingen träningsskjuter eller deltar i någon aktivitet som någon av klubbarna arrangerar.

Jaktskytteklubben ansvarar för skjutanläggningen, som är en komplett jaktskyttebana med möjlighet att skjuta på 4 olika banor; 80m löpande älg, 50m löpande vildsvin/älgkalv, Trap och Sporting. Banan är också certifierad provbana för jägarexamen. Alla banor är modernt utrustade med elektronisk markering på båda kulbanorna. Väl fungerande bullerskydd finns för alla banorna. En toppbana med andra ord där det bl a har arrangerats två SM i jaktskytte. Banan är öppen för träningsskytte med funktionärer från första mars tills älgjaken börjar i oktober. På våren fokuseras skyttet mest på hagelskytte, för att senare övergå mer till kulskytte. 

Vi frågar Jaktskytteklubbens ordförande Bengt Olofsson om hur han ser på samarbetet med Jägareförbundet. ”Ett av våra mål är ju att erbjuda jägarna i området möjlighet till träningsskytte och få dem att komma till banan och träningsskjuta. För att lyckas med detta behöver vi samarbetet med Jägareförbundet som på sina kanaler försöker förmå så många jägare som möjligt att komma och träningsskjuta” säger Bengt och fortsätter: ”Trots detta är det alldeles för lite träningsskytte. Vår bedömning är att bara en tredjedel av jägarna i området träningsskjuter för att förbättra sin skjutförmåga”. 

Vad säger Kretsens ordförande, Daniel Millbourn, om samarbetet: ”Vi håller med – det behövs mer skytteträning i jägarkåren. På Jaktskytteklubbens 50m-bana anordnar vi träningsskytte på löpande vildsvin 10 gånger per år. Detta är en bra verksamhet som lockar till ökat träningsskytte. Att få fler jägare att träningsskjuta mer är en av flera huvuduppgifter för Jägareförbundet.”

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick