Viltundersökarutbildningen ska ge jägarna rätt utbildningsbakgrund för att få sälja vildsvinkött till privatpersoner.
Under många år har Svenska Jägareförbundet arbetat för att jägarna i Sverige ska kunna sälja vildsvinskött direkt till andra privatpersoner. Nu är vi äntligen där, från och med den 4 november i år, är det möjligt för jägare att sälja vildsvin direkt till lokala butiker och restauranger samt sälja vildsvin och vildsvinskött direkt till privatpersoner.
Svenska Jägareförbundet är i slutskedet med att ta fram en utbildning som tillsammans med Viltundersökarutbildningen ska ge jägarna rätt utbildningsbakgrund för att få sälja vildsvinkött till privatpersoner.
Först nu – när Livsmedelsverket har alla delar klart – kan vi slutföra arbetet med utbildningen. Vi räknar med att den ska vara klar att lansera nu i slutet av November månad. Det är livsmedelsverket som slutligen godkänner Svenska Jägareförbundets och alla andra aktörers kurser inom området.
https://jagareforbundet.se/utbildning/kurser/viltundersokare/2024-11-23-brakne-hoby/