Rävjubileum - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Blekinge

Foto: S-E Harrysson

Rävjubileum

Det dröjde inte så länge förrän det första skottet small och innan dreven var klara så hade två rävar blivit dagens byte.

2019-02-25

Ett tioårs ubileum på Stensnäs och Elleholm som följde sina traditioner med en fantastisk uppslutning av passkyttar och drivare. Till årets jakt kom ca 50 personer och vi hade verkligen vädret på vår sida, strax över noll grader och klarblå himmel.

Som traditionen bjuder var det samling på Stensnäs med kaffe och mingel och många glada återseenden.
Bengt (Elleholm) och Ove (Stensnäs) hälsade alla välkomna och gick igenom årets PM och upplägg. Efter uppdelning i drevkedjor och passkyttar försvann alla från gårdsplanen med utsättarna i täten. Efter att alla passkyttar var på plats så startade drevkedjorna på båda fastigheterna samtidigt.

Det dröjde inte så länge förrän det första skottet small och innan dreven var klara så hade två rävar blivit dagens byte. Flera observationer på räv men det är inte så lätt att få mickel i pass.
Ett stort antal rådjur och harar gjorde att det inte blev långtråkigt på passen. 
Så snart drivarna var klara var samtliga på väg till samlingsplatsen och den grillade viltkorven.

Vid återsamlingen var det naturligtvis de två rävarna som drog till sig störst uppmärksamhet.
Efter den goda viltkorven och dryck blev det en gemensam genomgång av dagens jakt. Passkyttar och drivare som sett räv fick informera oss övriga deltagare om sina iakttagelser och som avslutning på dagens jubileumsjakt blev det traditionella gruppfotot med de två rävarna på parad.

Text och foto:
Sven-Erik Harrysson

   

     

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick