Foto: Madeleine Lewander
Det här är en utbildning för dig som ska undersöka vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning. Kursen handlar om slakthygien, viltets anatomi, lagstiftningen och inte minst att lära sig reagera när ett djur inte verkar friskt.
Plats
Sista bokningsdatum
Startar
Slutar
Längd
Måltid
Platser kvar
Logi
Utbildningen är granskad av Livsmedelsverket och leder till att en första undersökning av ett fällt vilt får göras före leverans till en vilthanteringsanläggning. Undersökningen innebär i normalfallet att färre organ behöver följa med viltet för besiktning på vilthanteringsanläggningen. Syftet med utbildningen är att deltagaren efter genomgången kurs ska kunna bli en resurs för jaktlaget och som har kunskaper att tillvarata och undersöka vilt på ett situationsanpassat och hygieniskt sätt..
Längd:
Cirka 8 timmar.
Förkunskaper:
Jägarexamen eller likvärdig kunskap genom annan utbildning eller verksamhet.
Kursledare
Medlemspris
Ungdom medlemspris
Ordinarie pris
Pris - ungdom
Efter genomgången kurs ska deltagarna ha grundläggande kunskap om: