Tillgänglighet - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

 

Att vara ute i naturen, se vilda djur och fåglar är bra för både kropp och själ. Att ha möjligheten att vara ute i naturen ska gälla alla, även personer med funktionsnedsättningar.

2011 startade därför Svenska Jägareförbundet projektet Jakt för alla i syfte att underlätta för funktionsnedsatta att komma ut i naturen – och även att jaga.

På jaktskyttebanor

I varje län ska det finnas jaktskyttebanor där man kan övningsskjuta och genomföra jägarexamensproven även om man använder förflyttningshjälpmedel.

I naturen

Hjälpmedel såsom fyrhjulingar ger möjlighet att ta sig ut i naturen. Vi vill öka informationsspridningen var man kan hitta dessa hjälpmedel. Vi vill också bidra till att lagstiftningen om fordon i terräng inte lägger onödiga hinder i vägen.

Jaktdagar

För de som redan är jägare ska det finnas möjligheter, oavsett vilka funktionsnedsättningar som en jägare har, att delta på olika jakter.

Prova på-dagar

De som är natur och jaktintresserade och vill se lite mer om praktisk jakt ska ha möjlighet att kunna delta i prova på-jakter. Ett alternativ kan vara att ge möjligheten att prova på att skjuta i simulator.

Jägarexamen

När du vill lära dig mer om vilt, jakt och natur är jägarexamen ett bra alternativ. Jägarexamen kan du ta genom att gå en studiecirkel hos Studiefrämjandet, läsa som on-line-kurs på nätet eller som enskild kurs hos Svenska Jägareförbundet.

Kontakt

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut