Foto: Ilia Nesolenyi/Mostphotos
Hur du behandlar viltet efter skottet betyder mycket för slutresultatet i köket. Den här kursen tar upp allt från styckning till förvaring.
Kursen ger dig kunskap om hur vilt av olika slag tillvaratas och hanteras som råvara. Vi behandlar betydelsen av samt lär oss tillämpa god livsmedelshygien. Knivar och knivvård och övrig lämplig utrustning. Under kursen varvas teori och praktik. Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången kurs ska ha grundläggande kunskaper om hantering av vilt efter skottet.
Efter genomgången kurs ska deltagarna ha grundläggande kunskap om:
Norrbotten, Västerbotten: Elisabeth Östman, 010-5847082
Mitt Norrland: Kristina Bergman, 010-5847087
Dalarna, Gotland, Gävleborg, Uppsala län, Västmanland: Anna Sahlander, 010-5847281
Stockholms län, Södermanland, Uppsala - Forsmark: Amanda Nyqvist, 010-584 73 42
Värmland, Örebro län: Lena Olsson, 010-5847152
Öster Malma: Siw Eriksson, 010-5847669
Blekinge, Halland, Skåne: Anneli Stjernberg, 010-5847042
Jönköpings län, V Götaland Väst, S Älvsborg, Skaraborg, Östergötland: Maria Lundström, 010-5847109
Kalmar län, Kronoberg: Maria Augustsson, 010-5847284