bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Värmland

Foto:Carina Olsson

KM Eftersök

Foto:Carina Olsson

2023-05-09

Resultat för Kretsmästerskapet i eftersök Grums/Säffle JVK 2023

 

Tävlingen avgjordes i Körsvik, Segmon söndagen den 7 maj. Vackert men lite kyligt vårväder var det för dagen. Mästerskapet hade lockat till sig tre startande ekipage varav två kom från Grums JVK och ett från Säffle JVK. Tävlingen består av en spårdel som utgår från ett viltspårprov i öppenklass tillagt med lite klurigheter efter vägen. Provet avslutas med skottprövning av hunden. Därefter får föraren skriva ett prov på 10 frågor av blandad karaktär gällande jakt, vilt och hundfrågor. Sedan håller domarna ett kollegium där hundarna jämförs med varandra för att ta ut den bästa hunden för dagen.

Vinnare för både Grums JVK och för tävlingen totalt blev den unga Strävhårstaxen Sönnarönas OM Rut med ägare Elin Jireskog Krave. Tvåa för Grums JVK och för tävlingen totalt blev Labrador Retrievern Ducked Ups Dideric Cuckoo ”Jack” med ägare Mattias Brunåker och vinnare för Säffle JVK och trea totalt blev Norsk Älghund Grå Erättären Rajka med ägare Pernilla Karlsson. De två första hundarna erhöll förstapris medan Rajka för dagen fick nöja sig med ett andrapris då hon fått viltkänning en gång under spåret och följt detta en bit och fick återföras av domaren.

Domare traditionsenligt var Carina och Stefan Olsson.  Ett stort Grattis till alla ekipage med förare som gjorde ett bra jobb både i skogen och med teorin. Ett extra varmt tack även till Pernilla Karlsson som återigen fixat en massa fina priser till alla.

 

Carina Olsson

 

Vinnare för GRUMS JVK och Totalt:

Strävhårig Normaltax, Sönnarönas OM Rut, SE47260/2022

Ägare: Elin Jireskog Krave, Grums

 

Tvåa för Grums JVK och tvåa totalt:

Labrador retriever, Ducked Ups Dideric Cuckoo “Jack”,  SE10680/2021

Mattias Brunåker,  Borgvik

 

Vinnare för Säffle JVK och trea totalt:

SÄFFLE JVK

Norsk Älghund Grå, Erättären Rajka,  SE42769/2017

Pernilla Karlsson, Säffle

 

Vinnargänget

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick