Kretsmöte - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Blekinge

Anders visar sin lyckade tallplantering. Foto: Kent Löving

Kretsmöte

Vårens kretsmöte hölls i Boahaga med en exkursion bland plantor och grottor

Anglestuegrottan. Foto: Kent Löving

2019-06-12

Som ett nytt grepp för att stärka gemenskapen mellan kretsarna och länsföreningen så får nu en krets i uppgift att planera för någon intressant aktivitet i samband med kretsmötet. Först ut var Ronneby södra som bjöd in till exkursion hos Anders Karlsson i Boahaga.

Anders började med att visa skillnaden mellan granskog och toppröjd lövskog. I och för sig inget nytt men att stå mitt emellan och se skillnaden och inse vilket skafferi lövskogen är för det vilda. medan marken i en granskog ser helt död ut, inget bärris eller sly. Vi fortsatte ut på ett hygge där Anders planterat tall. Han använder sig av ull som han knyter på topparna iställert för att använda gift. Han har inga betesskador!

Efter att ha idkat bergnedstigning modell brant så kom vi fram till Anglestuegrottan. En grotta som bildades av inlandsisen för 13 000 år sedan. Anglestue kommer av namnet "stugan i angelskogen".

På vägen tillbaka passerade vi ett fält där det påstås ha skett ett fältslag mellan danskar och svenskar.

Kvällen avslutades med att länsordförande Linda Mattisson Ohlsson informerade om allehanda ting, bland annat från årsstämman på Öster Malma. Sedan var det korvgrillning innan avslut.

Nu är det upp till den krets som vill hålla i nästa vårs kretsmöte att anmäla sig, först till kvarn...

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick