Svenska Jägareförbundet

Meny

Doktorand

En doktorsexamen innebär fyra års studier på heltid. Du kommer att vara anställd vid Svenska Jägareförbundet och placerad vid förbundets nationella kansli vid Öster Malma utanför Nyköping, där den dagliga verksamheten genomförs. Även uppgifter utanför själva doktorsarbetet kan förekomma, vilket kommer ge dig en stor insikt i förbundets verksamhet och organisation. Du är samtidigt inskriven som doktorand vid Institutionen för fysik, kemi och biologi vid Linköpings Universitet och arbetar där i perioder för handledning, doktorandkurser och andra aktiviteter.

I tjänsten ingår att utveckla den Bayesianska modellen som används för skattning av avskjutning, och programmering i R är centralt. I arbetet ingår även GIS-analyser och enkätstudier riktade till svenska jägare. En omfattande del av arbetet innebär att publicera resultaten i internationella vetenskapliga tidskrifter.

Som person är du analytisk och strukturerad. Du kan driva projekt självständigt men trivs att jobba tillsammans med andra och du är bra på att genomföra projekt enligt tidsplan. Du har en examen på masters-nivå inom ekologi, skog, agronomi, statistik, datavetenskap eller motsvarande relevant område. Du har goda statistikkunskaper och dokumenterad erfarenhet av programmering i R. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Meriterande för tjänsten är även erfarenhet av viltförvaltning, Bayesiansk statistik och/eller GIS.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid. Tillträde är den 1 september 2024 eller enligt överenskommelse.

Körkort och tillgång till egen bil krävs för tjänsten. Vi välkomnar hundar på våra arbetsplatser.

Mer information om tjänsten fås genom att kontakta handledare Tom Lindström vid Linköpings Universitet, tel: 013-282459, tom.lindstrom@liu.se eller biträdande handledare och kontaktperson vid Svenska Jägareförbundet Göran Bergqvist, tel: 010-5847448, goran.bergqvist@jagareforbundet.se

Fackliga kontaktpersoner vid Svenska Jägareförbundet är Björn Sundgren, tel: 010-5847667 (Unionen) och Niklas Lundberg, tel: 010-5847334 (Akademikerförbunden).

Ansökan med CV och personligt brev sänds till e-post: jobba@jagareforbundet.se

Märk din ansökan med Doktorand. Sista ansökningsdag är 1 juni 2024.


2024-03-26 2024-03-26