Norska jägareförbundet fyller 150 år - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Norge har en fantastisk natur med som ger spännande jakt och bra fiske. Bilden är tagen vid Nordfjord med Loen längst in i viken. Foto: Magnus Rydholm

Norska jägareförbundet fyller 150 år

Idag (10 februari) firar Norges Jeger- og fiskerforbund 150 år. Numera är detta en av Norges största friluftsorganisationer med 110 000 medlemmar.
– Vi vill passa på att skicka ett stort grattis till vår norska systerorganisation, som vi har ett riktigt bra samarbete med, säger förbundsordförande Torbjörn Larsson och generalsekreterare Bo Sköld.

2021-02-10

Trots närheten är mellan Sverige och Norge ser reglerna runt jakten lite olika ut. Men det finns också stora likheter.

– Det är två anrika organisationer som arbetar för att medlemmarna ska få en bra jakt – både nu och i framtiden. Norska jägareförbundet organiserar också fritidsfiskarna, säger Torbjörn Larsson.

Firandet blir, med tanke på pågående pandemin, lite annorlunda. Istället för en stor fest med många gäster väljer de norska ett gemensamt firande där medlemmarna uppmanas att tända en eld, äta gott, fotografera och använda hashtaggen #njff150år.

– Vi samarbetar med våra nordiska grannar på lite olika sätt. Bland annat inom Nordisk Jägarsamverkan och i FACE. Men det finns många andra goda exempel på hur vi hjälper varandra. Så från oss på Svenska Jägareförbundet vill vi skicka ett stort grattis till Norges Jeger- og fiskerforbund på 150-årsdagen, säger Bo Sköld.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick