Uppgifter fördelade inom förbundsstyrelsen - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Förbundsstyrelsen träffades fysiskt för första gången. Foto: Madeleine Lewander

Uppgifter fördelade inom förbundsstyrelsen

Under ett tvådagarsmöte den 30 juni och 1 juli möttes Svenska Jägareförbundets förbundsstyrelse fysiskt för första gången. Under mötet konstituerades styrelsen och Mikael Samuelsson utsågs till ny första vice ordförande och Anders Gruvaeus kvarstod som andre vice ordförande. Dessa utgör tillsammans med ordförande Peter Eriksson och ledamoten Madeleine Lilliehöök styrelsen arbetsutskott.

Peter Eriksson, förbundsordförande. Foto: Martin Källberg

2021-07-02

– Det känns skönt att äntligen kunna träffas på riktigt och ha ett fysiskt möte. Alla är nog ganska trötta på digitala möten vid det här laget, säger ordförande Peter Eriksson.
Nu har styrelsen fördelat ett antal ansvarsområden till dess ledamöter. Lennart Johannesson tar ett ansvar för NVR-frågorna och IT-utvecklingen. Ordföranden tar över förbundets engagemang i FACE och Nordisk jägarsamverkan (NJS), samt gällande arbetet med Allmänna uppdraget.  Madeleine Lilliehöök går in som ordförande i Fältviltsrådet och Erik Ågren tar över ordförandeskapet Kustrådet. Därutöver ser styrelsen över hur vi bemannar styrelsens andra råd.

– Viktigast är kanske att vi påbörjat processen med att rekrytera en ny generalsekreterare. En grupp har tillsatts och vi kommer att ta hjälp av en rekryteringsfirma. Samtidigt ska vi jobba fram en kravspecifikation och analysera de framtida behoven. Arbetet behöver komma igång, främst för förbundets personal, säger Peter Eriksson.
Arbetet i ett antal andra frågor rullar vidare eller har startats.
– Mina besök ute i landet kommer att fortsätta och vi planera olika former att mötas och diskutera förbundets väg framåt framöver. Nu stundar ett kortare sommaruppehåll, men vi ska ses i augusti igen, avslutar Peter Eriksson.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick