Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Den första Jaktgalan gick av stapeln 2019. Foto: Ulrika Karlsson-Arne

Jaktgalan blir digital

Jaktgalan startades år 2019 på Sundbyholms slott. År 2021 fick galan arrangeras digitalt på grund av pandemin, och det blir ett liknande upplägg i februari även detta år.

Förra årets värdpar Jimmy Nyman och Katharina Olsson ledde en digital gala. Foto: Allt om Jakt & Vapen

2022-01-12

Med anledning av det rådande hälsoläget har tidningen Allt om Jakt & Vapen och Svenska Jägareförbundet, som tillsammans arrangerar Jaktgalan, fattat beslut om att den kommande upplagan av Jaktgalan skall hållas digitalt, i stället för på Järvsöbaden som ambitionen var.
– Ja, det är verkligen jättetrist att vi återigen behöver ställa in den fysiska galan på grund av covid-19. Men smittoläget i Sverige och i den övriga världen gör det omöjligt för oss att arrangera Jaktgalan på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Vi får göra vårt bästa med att förmedla galakänslan genom rutan. Det lyckades vi med förra året och jag tror att vi fixar det i år igen, säger Katharina Olsson, programledare för Jaktgalan.

Galan kommer detta år bestå av totalt åtta inför-avsnitt som sänds under perioden 4-11 februari, samt en stor galasändning den 12 februari. Alla avsnitt kommer sändas på jaktgalan.se där ni även hittar mer information om finalisterna.
– Jaktgalan är ingen tävling i jakt utan mer ett bra sätt att lyfta de jägare som gjort positiva och fina insatser under det gångna jaktåret. Jägare som är goda föredömen för hela jägarkåren, säger Magnus Rydholm, kommunikationschef Svenska Jägareförbundet.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick