Svenska Jägareförbundet

Meny

Landet runt

Martin Mattsson är ny jaktvårdskonsulent i Östergötland. Foto: Privat

Ny jaktvårdskonsulent i Östergötland

Martin Mattsson är nybliven jaktvårdskonsulent i Östergötland och presenterar sig själv närmare.

2023-02-23

Mitt namn är Martin Mattsson och jag har nyligen blivit anställd som jaktvårdskonsulent för Östergötland, vilket geografiskt passar mig väldigt bra då jag är bosatt norr om sjön Roxen utanför Linköping ihop med min sambo och våra två hundar.

Jag påbörjade min viltförvaltande utbildning på Ökna viltvårdsgymnasium och fortsatte där ett kort tag i viltmästarspåret. Längs vägen insåg jag att jag hellre ville jobba med människor i viltförvaltningen. Jag tog därför jobb som lärare och engagerade mig ideellt i olika viltförvaltande strukturer samtidigt som jag arbetade som yrkesfiskare på sjön Roxen. Idag håller jag årliga jägarskolor och trivs i utbildandet av människor.

Jag har jagat sedan barnsben och försökt prova på så många jaktformer som erbjudits genom åren. Dovviltet har oftast fått stå i centrum, även om en dag med hagelbössan och goda vänner är svårslaget.

Som ny jaktvårdskonsulent ser jag verkligen fram emot att få träffa och lära känna alla eldsjälar ute i länet som gör ett enormt jobb för våra medlemmar. Att kunna bistå dem i det arbetet ser jag som en viktig del av min roll.

Jag kommer också att lägga mycket energi på den adaptiva klövviltsförvaltningen och viltdata. Så bra och mycket rådata som möjligt är grunden för att visa vad jägarkåren faktiskt åstadkommer och för att gemensamt kunna ta fram mål för framtida förvaltningsplaner.

Klövviltsförvaltning och fokus på kvalitativa stammar ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Samförvaltningsprojekt Östergötland – att få jägare och markägare att samarbeta över större områden, inte bara när det gäller älg utan även våra andra klövviltsarter, är därför också ett projekt som det ska bli extra roligt att fokusera på.

Hoppas vi ses framöver!

Mvh,

Martin

 

Tillbaka till överblick