Svenska Jägareförbundet

Meny

Pressmeddelande

En kvarts miljon portioner serveras i viltmatveckan.

På måndag den 7 november startar viltmatveckan i nio län: Värmland, Örebro, Gävle-Dala, Uppsala, Sörmland, Gotland och i Västmanland. Då kommer cirka 250 000 portioner älgkött och annat vilt serveras på allt från dagis till restauranger. Viltmatveckan 7 – 13 november är en fortsättning på succén från i fjol som då omfattade endast Västmanlands län där 30 000 portioner vilt serverades.

2011-11-04

På måndag den 7 november startar viltmatveckan i nio län: Värmland, Örebro, Gävle-Dala, Uppsala, Sörmland, Gotland och i Västmanland. Då kommer cirka 250 000 portioner älgkött och annat vilt serveras på allt från dagis, konferensanläggningar till restauranger.

- Vi hoppas kunna servera en kvarts miljon portioner viltkött, säger Sven Åke Larsson, projektledare. Viltmatveckan 7 – 13 november är en fortsättning på succén från i fjol som då omfattade endast Västmanlands län där 30 000 portioner vilt serverades. I år sprider vi veckan till fler län så att fler får smaka av det nyttiga och goda viltet och dessutom kommer några av Stockholms företagskrogar att delta, tillägger Sven-Åke Larsson.

Jaktsäsongen har börjat och nu börjar frysarna fyllas av det näringsrika viltköttet. Sverige är unikt när det gäller god tillgång på vilt och dessutom av många olika arter, men älgen står för den största andelen på cirka 11 000 ton.

- Vi vill att jägarna ska sälja mer viltkött till butiker och restauranger och vi arbetar i ett projekt som ska underlätta kedjan från skogen till tallriken, säger Sven-Åke Larsson som är anlitad av Jägareförbundet i Västmanland. Projektet finansieras även med stöd från Jordbruksverket.

Invigning är fredag 4 november kl 12 – 15 på Kungsbyn utanför Västerås.


Se även den nya sajten www.viltmat.nu

 

För mer information:

Sven-Åke Larsson, Projektledare Viltmat 0708-27 95 93

Torbjörn Larsson, Ordförande Jägareförbundet Västmanland, 0708-188100

 

 

Tillbaka till överblick
Bli medlem Logga in