Svenska Jägareförbundet

Meny

Skytte

Från vänster tvåan Mats Larsson, segraren Bernard Raimondo samt trean Conny Melin. Foto: Lars Björk

Duktiga skyttar på SM

Årets SM i kombinerat skytte bjöd på många fina resultat på Haninges fina banor med ett bra arrangemang. Roligt att nästan 40 skyttar kom till start i högsommaren i slutet av juli.

Segraren Cornelia Dagobert tv och trean Eva-Lotta Ryd. Saknas på bilden gör tvåan Jessica Eriksson. Foto: Lars Björk

2021-07-30

I damklassen var det Cornelia som med ett stabilt skytte sköt fina 352 p trots lite med träning i år. Tillbaka efter några års frånvaro på tävlingar var Jessica Eriksson där hon nu belade andra platsen. På tredje plats kom Eva-Lotta Ryd.

En lite oroande utveckling är att det inte var någon junior med. Detta var också fallet på de 4 NM kval som hölls i maj i år. Kanske är våra jagande ungdomar lite mer rädda för pandemin då de inte nu heller är vaccinerade.

I den största klassen, oldboys, på SM var det ett bra och jämnt skytte av Anders Benjaminsson som gjorde att han vann på fina 368p. Detta var dagens högsta resultat lika som insatsklassens segrare. Andraplatsen belades av Karl-Johan Brindbergs på 356p. Tredjeplatsen belades av tävlingsledaren Pierre Håkansson på 349p. Här var det också en särskjutning i hagel vem som var bäst där Karl-Johan vann över Anders. Även om bronset i hagel var det särskjutning där Carl Söderberg vann över Lars Björk.

Roligt var att en av sponsorerna till prisbordet hade med en representant, Michael Kvick från Zeiss, som sköt tävlingen, detta för första gången.

- Mycket roligt skytte, detta måste jag vara med på nästa år också, säger Michael.

Bland veteranerna var det Bernard Raimondo som var bäst på hugget och vann på 333 p. Silvret knep Mats Larsson med Conny Melin som tog hem bronset.

I den nya klassen för de över 70 år, superveteran, blev det en tät kamp med 3p mellan ettan och trean där Svante Jonsson vann på 322p. Endast en poäng bakom kom Bertil Kainulainen med Leif Nord på en tredje plats. Det var 5 deltagare i denna nya klass som också finns med när de nordiska mästerskapen ska genomföras de kommande 4 åren.

I insatsklassen som är för de i öppen klass var med vann Emil Håkansson på 368p med Magnus Rönning på andraplats med 363p och Per Gustavsson på 359p på tredjeplats. Årets JägarSM, som är för öppenklassen, går i år i Malung och Vansbro den 7-8 augusti.

Lars Björk

DSC_0056_low.jpg

I den nya klassen superveteran fördelade sig medaljerna enligt följande från vänster silver Bertil Kainulainen, guld Svante Jonsson samt brons Leif Nord. Foto: Lars Björk

 

DSC_0043_low.jpg

I oldboys fördelade sig pallplatserna med tv silvret till Karl-Johan Brindbergs och guld till Anders Benjaminsson och brons Pierre Håkansson. Foto: Lars Björk

Dokument

Tillbaka till överblick