Svenska Jägareförbundet

Meny

Skytte

Det svenska laget som kom på tredjeplats. Foto: Lars Björk

Flera svenska framgångar på NM

Det blev flera svenska framgångar på Nordiska Mästerskapen i kombinerat skytte i Norge. Detta skedde på mycket fina banor i Hönefoss en timme norr om Oslo.

2023-08-22

I damklassen var det Jessica Eriksson som sköt mycket bra och vann överlägset på fina 365p hela 20p före tvåan. Detta gjorde också att Jessica var den åttonde bäste skytten oavsett klass.


På pallen I damklassen fr.v. Siv Eriksen, Jessica Eriksson samt Tonje Fugleås Kvendbö.

Även i superveteranklassen var det svenskt överst på pallen där Bertil Kainulainen vann på 329p.


Medaljörerna I superveteranklassen var brons Sverre Ekli, guld till Bertil Kainulainen och silver gick till Bjarne Vestvik

I landskampen var det Norge som var starkast på hemmaplan där de vann på klara 2936p före Finland på 2875p med Sverige endast 16p bakom Finland. Där hade det räckt med fyra lerduvor till för Sverige så hade vi varit ikapp Finland.

NM avgjordes några mil norr om Oslo i Hönefoss och vi hade lite tur då det veckan efter kom stora regnovädr som gjorde att delar av samhället fick evakueras pga. av översvämningar. Redan när vi var där var det höga vattenflöden i älven och det var mycket vatten som forsade genom samhället.

I öppenklass var det tre norrmän på pallen med bäste svensk Ola Gustavsson på en fin fjärdeplats.

När det gäller veteranklass var det Mikael Tham som var den som sköt bäst av de svenska skyttarna på 345p och en sjunde plats. Där kan nämnas att Mikael sköt mycket bra på råbocken och där tog brons samt i trap där han tog silver.

Tyvärr hade vi ingen junior med från Sverige.

Lars Björk

Tillbaka till överblick