Att ta vara på viltet efter skottet är ett viktigt moment. Här försöker vi med hjälp av rörligt material guida dig i denna praktiska syssla.
To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video
Lägg djuret på höger sida, gärna i en backe eller på en kulle.
Använd en ren kniv och skyddshandskar.
Var försiktig med kniven, det går lätt hål på urinblåsa, tarmar och magar.
To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video
To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video
De röda organen: Lungor, strupe, hjärta, lever, njure, mjälte.
Vildsvin har inte någon vom som hjortdjuren har.
Försök att hålla slaktkroppen ren. Hygien vid urtagning och styckning är A och O för ett hållbart livsmedel.
To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video
To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video
Ta hjälp av någon, att hålla i benet och i bukskinnet. Det räcker att skära ett litet hål med kniven.
Använda gärna en buköppnare.
Byt skyddshandskar.
Ett bra tips är att använda buntband vid sotningen.
To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video