Fältviltstur i Nordvästra Skåne - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Fältvilt

Pål Davidsson visar hur man har föryngrat en förväxt häck där riset lagts ner och lågväxande lövbuskar växer igenom riset som då ger ett allatiders fint skydd. Foto: Poul-Erik Jensen

Fältviltstur i Nordvästra Skåne

Jan Henricson som är reporter på Svensk Jakt lämnade de djupa smålandsskogarna, där man har älgar och stövarjagade harar i fokus, för att göra ett reportage om fältviltvård i samarbete. Vi gjorde besök på platser inte långt ifrån varandra.

Mörarpsgänget på språng.

2020-06-24

 Vi landade först hos Per-Gösta Jönsson i Bårslöv i strålande solsken.
PG började med viltvård för fältvilt för mycket länge sedan redan i slutet av 1970 talet tidsmässigt är det minst tre jaktvårdskonsulenter sedan och kan idag visa upp en otroligt fin fältviltsmiljö  hans egen och grannens fastighet som blir bättre och bättre i detta avseende för varje gång jag gör ett besök där.

Därefter förflyttade vi oss några km till nästa plats strax utanför Mörarp.
En helkväll i god Mörarpsanda, stor gästfrihet och öppenhet präglade kvällen. Visning av marker med inriktning fältvilt och mångfald proffsigt utfört.

Gruppen visade upp rejäla insatser för fältviltet på resp. fastighet något som utvecklats sedan deltagarna gått rapphönskursen och genomgått ett rådgivningstillfälle i biologisk mångfald. Detta inbitna viltvårdande gäng är på gång precis i tidens anda med arbetet för att gynna mångfalden och fältviltet i det område som de verkar i.
Dessa brukare med dess fastigheter är absolut föredöme som borde premieras på något sätt.
Lycka till och fortsätt i den goda andan som ni skapat tillsammans!

Text och foto: Poul-Erik Jensen

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick