Spillningsinventera varg - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Vilt

Hjälp till att ininventera varg! Foto: Madeleine Lewander

Spillningsinventera varg

Vi jägare som vistas mest i markerna upplever inte sällan att det finns fler vargar än vad de officiella siffrorna säger. I samband med licensjakterna har det i flera fall funnits betydligt fler vargar än de sex som normalt tilldelats per revir. För att få en mer sann bild inventerar vi varg i år igen.

2019-10-09

Nu har vi återigen fått en unik möjlighet att verkligen ta reda på var sanningen ligger. Den insamling av vargspillning som pågår i hela landet mellan 1 oktober och 31 mars ger oss möjlighet att bidra med fakta, istället för spekulationer. Men för att få ett bra resultat krävs att så många som möjligt deltar. Vi vet sedan gammalt att björnstammen tidigare underskattades, men att de första spillningsinventeringarna visade att stammen var betydligt större.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick