Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Sedan 1938 har Svenska Jägareförbundet fått bidrag av Viltvårdsfonden för att leda delar av jakten och viltvården. Foto: Mostphotos

Jakt- och viltvårdsuppdraget för 2020 beslutat

Sedan 1938 har Svenska Jägareförbundet fått bidrag av Viltvårdsfonden för att leda delar av jakten och viltvården. Nu har regeringen delat ut bidrag till Jakt- och viltvårdsuppdraget för 82:e gången. Bidraget är på 52 miljoner kronor.

2019-12-20

Av beslutet framgår att verksamheten ska bedrivas som det gjorts under 2019. Fokus ligger på utbildning av i första hand jägare, men också information till myndigheter och allmänhet. Andra viktiga delar är viltövervakningen som delvis är unik i världen samt förse eftersöksorganisationen med eftersöksekipage.

Tillbaka till överblick