Svenska Jägareförbundet

Meny

Landet runt

De unga deltagarna vid kuljaktstigen upplevde björnfiguren som riktigt spännande. Foto: Anders Broman

Kul på kuljaktstigen Hea

VÄSTERNORRLAND. Tidigare i höst genomfördes den så kallade Heastigen i Bureåborg i Västernorrland. Heastigen är en klassisk kuljaktstig som i år lockade ett stort antal deltagare varav många var ungdomar mellan 5-15 år . De unga tävlade i den anpassade klassen MiniHea.

Heastigen är anpassad för unga deltagare som skjuter med .22 LR. Foto: Anders Broman.

2023-12-11

Arrangören hade särskilt anpassat skyttet för de unga deltagarna mellan 5-15 år som skjuter den så kallade MiniHea med kaliber .22 Long Rifle. Regnet till trots så deltog hela 28 ungdomar och deras skjutslinga omfattade fyra stationer med skjutstöd och en instruktör på varje station.

Spännande björnfigur

Mest spännande upplevdes den naturtrogna björnfiguren. Ungdomarna uppvisade fantastiska resultat och resultaträkning var tvungen att användas för att skilja dem åt. Efter skjutningen bjöds de på saft och bulle innan prisutdelningen påbörjades.

Realistiska jaktsituationer

På den stora Heastigen deltog det i år 134 skyttar. Trots att regncaper och paraply behövdes var det många glad skratt som ljöd under dagen. Skyttet skedde på 8 stationer och varje skjutstation var upplagd för att efterlikna realistiska jaktliga situationer i olika skjutställningar.

I väntan på prisutdelningen fördrevs tiden med att äta den uppskattade thaitallriken, korv och bröd eller kaffe och smörgås från Heaköket.

I sedvanlig ordning lottades hela prisbordet ut på startkorten oavsett resultat. De med högst resultat fick dock en liten minnesplakett, och högsta resultat 2023 uppnådde Anton Broman.

 

Tillbaka till överblick