Eftersom vildsvinsstammen ökar och jägarna sköt cirka 90 000
vildsvin den senaste jaktsäsongen, är det allt lättare att få tag på
vildsvinskött i butikerna.
Vildsvinskött lämpar sig utmärkt för grillen. Det är
dessutom nyttigt, gott och mer smakrikt än fläskkött – men lika enkelt att laga
till.
På Svenska Jägareförbundets viltmatsajt finns flera bra recept på vildsvin, se www.viltmat.nu.
Bild: Lenar Runer
Eftersom vildsvinsstammen ökar och jägarna sköt cirka 90 000 vildsvin den senaste jaktsäsongen, är det allt lättare att få tag på vildsvinskött i butikerna.
Vildsvinskött lämpar sig utmärkt för grillen. Det är dessutom nyttigt, gott och mer smakrikt än fläskkött – men lika enkelt att laga till.
På Svenska Jägareförbundets viltmatsajt finns flera bra recept på vildsvin, se www.viltmat.nu.
Dessutom kommer Svenska Jägareförbundet arrangera ett vildsvinsseminarium torsdagen den 22 augusti där man även kommer diskutera vildsvin som kanske den nya nationalrätten.
Se hela seminarieprogrammet: http://jagareforbundet.se/Documents/Nyheter/vildsvinsseminarium%202013.pdf
För mer information kontakta:
Christina Nilson-Dag, Svenska Jägareförbundet, 070 738 83 06