Svenska Jägareförbundet

Meny

Fjälljakten

Foto Magnus Hansson

Kennelklubben engagerar sig i fjälljakten

Svenska Kennelklubben engagerar sig nu i fjälljaktsfrågan. I en hemställan till regeringen oroar sig föreningen för tillgängligheten för sina medlemmar. – Vi ser det mycket positivt att Kennelklubben kommit med en hemställan angående Renmarkskommitten, samt att de även ställer sig bakom den hemställan vi tillsammans med Sportfiskarna och LRF tidigare lämnat till regeringen, säger Gun Fahlander, ordförande i Fjällrådet.

2023-03-17

Svenska Kennelklubben har 300 000 medlemmar. Via en hemställan till regeringen ställer sig föreningen bakom de synpunkter som redan framförts av Svenska Jägareförbundet, LRF och sportfiskarna. 

– Dessa stora organisationer har sänt en tydlig signal. Det är väldigt många människor med nära anknytning till naturen och fjällvärlden som oroas av de besked som kommit från utredningen. Jag hoppas verkligen att regering och riksdag noterar signalen, säger Gun Fahlander. 

Läs Kennelklubbens hemställan: Här.

Tillbaka till överblick